Reizen met je smartphone

 In Nieuws
 
Next Urban Mobility opent mobiliteitshub met duurzaam vervoer voor bewoners Schoonschip
De 46 huishoudens van de drijvende woonwijk Schoonschip in Amsterdam-Noord, zijn de eerste gebruikers van de mobiliteitshub HUUB van Next Urban Mobility. HUUB biedt niet alleen elektrische auto’s maar ook (bak)fietsen en scooters. Duurzaam vervoer voor iedereen, met een smartphone te boeken en te gebruiken. Daarnaast biedt HUUB ook een mobiliteitskaart voor gebruik van het openbaar vervoer.
Mobiliteitshub
Wat HUUB bij Schoonschip uniek maakt, is de beschikbaarheid van gedeeld duurzaam vervoer op een locatie voor een grote groep gebruikers. Naast duurzame mobiliteit, biedt HUUB ook een oplossing voor stedelijke gebieden met beperkte (parkeer)ruimte. Individuele parkeerplaatsen en vergunningen maken plaats voor gedeelde mobiliteit. Via de HUUB-app kunnen bewoners met hun smartphone verschillende abonnementen afsluiten, afgestemd op hun persoonlijke behoefte. Na de keuze voor het juiste vervoermiddel bij de reis, wordt de elektrische auto, (bak)fiets of scooter met een QR code van het slot gehaald. 
HUUB heeft vanaf 11 mei de volgende vervoermiddelen beschikbaar voor de eerste bewoners van Schoonschip: 6 elektrische auto’s Volkswagen e-Golf, 4 Gazelle e-bikes en een Volkswagen Bedrijfswagen e-Crafter voor vrachtvervoer rondom de verhuizingen van de bewoners naar Schoonschip. Als in de loop van dit jaar meer bewoners hun nieuwe woning betrekken in Schoonschip, wordt het aantal elektrische auto’s uitgebreid en komen er ook 4 Urban Arrow e-bakfietsen en 4 Unu e-scooters bij.
Samen werken aan duurzame mobiliteit
Schoonschip en BAM Infra hebben gezamenlijk het tijdelijke parkeerterrein aan de Klaprozenweg ingericht voor de deelauto’s en -fietsen. Daarvoor zijn circulaire bouwmaterialen gebruikt voor bestrating en verlichting uit onder andere de voormalige Bijlmerbajes. De laadpalen worden gevoed met groene energie afkomstig van Nederlandse windmolens. Het project is mede mogelijk gemaakt door het CTO Innovatieteam van de Gemeente Amsterdam.
In de toekomst kunnen hopelijk ook omwonenden van Schoonschip duurzaam reizen met HUUB. Afhankelijk van de eerste ervaringen en beschikbare parkeerruimte wordt de mobiliteitshub mogelijk voor iedereen opengesteld om zo slim elektrisch vervoer voor nog meer mensen bereikbaar en beschikbaar te maken.

Over Next Urban Mobility
Next Urban Mobility ontwikkelt, implementeert en beheert mobiliteitshubs voor de zakelijke- en de particuliere markt. Next Urban Mobility wil steden leefbaarder maken. Dat doet ze door bestaande vormen van (elektrische) mobiliteit te combineren en daar technologie en slimme oplossingen aan toe te voegen. Daarbij staan de gebruikers en hun specifieke vervoersbehoefte centraal. Next Urban Mobility is een initiatief van Pon Holdings B.V. Pon is met meer dan 14.000 medewerkers een van Nederlands grootste familiebedrijven en is actief in 34 landen. Het levert hoogwaardige mobiliteitsproducten en -oplossingen, ontwikkelt en produceert fietsen en heeft engineering oplossingen in diverse marktsegmenten. 
Contact

Interesse? Neem contact op!

Not readable? Change text. captcha txt