Schoonschip-bijenhotel

 In Nieuws

We krijgen een bijenhotel! 2 september om 16 uur wordt het bijenhotel onthuld op onze kade. Het bijenhotel wordt aan Schoonschip aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Management van cultuurverandering en is door studenten gemaakt onder begeleiding van Marian Hulshof van Bijen in Beeld.

Bijenhotels worden bewoond door wilde bijen, die niet steken, al zou je gezien hun naam iets anders verwachten. Dat komt omdat ze in tegenstelling tot honingbijen alleen leven, en geen volk hoeven te verdedigen. Wilde bijen zijn even belangrijk voor de bestuiving als honingbijen. Een bloemrijke omgeving is belangrijk voor hun voedsel. Dat hoeven geen sjieke bloemen te zijn. Ze zitten bijvoorbeeld graag in de bloeiende klimop en op andere bloemen die je niet meteen ziet. Ze houden trouwens ook erg van sedum, en dat hebben we hier volop!

Bij het bijenhotel kun je dus zonder gevaar van dichtbij observeren wat de wilde bijen doen, en hoeveel verschillende soorten er zijn. Sommige soorten lijken zelfs niet op bijen, maar ze zijn het wel!

Contact

Interesse? Neem contact op!

Not readable? Change text. captcha txt