Naam:

Bart Mol

Schoonschipper sinds:

Januari 2014

Huidige woonsituatie:

Ja ja, we zijn al aan het droog oefenen.  In 2016 hebben beide gezinnen hun woningen verkocht en in de tussentijd bivakkeren we even in een huurwoning in Amsterdam Oost

Beroep:

Scrum master. Samen met Marijke betrokken bij foodplatform I’m a Foodie

Wat is een Schoonschipper voor jou?

Een combinatie van bijzondere eigenschappen: idealist, realist, ambitieus, risico’s durven te nemen, de wil om de wereld een klein beetje beter en mooier te willen maken en bizar volhardend!

Jullie zijn dubbele bakkers, hoe kwam jullie match tot stand?

Tijdens de befaamde mix & match sessie in een restaurant in West hebben we een avondje lang gespeeddate. Elke 3 minuten ging de timer en switchten we. Heel grappig om mee te maken. Hierna kwam het spannende gedeelte: aan Marjan het nummer vragen van het koppel met wie je een leuke klik had. We waren op bezoek bij mijn ouders en stuurden een appje naar Marjan om de mobiele nummers van Siti en Martijn te vragen. Het voelde bijna als daten. Word je afgewezen?’ Martijn en Siti vullen aan: ‘Dat speeddaten was inderdaad grappig maar ook spannend: het haast puberale “zouden zij ons ook wel oké vinden?” speelt toch stiekem een beetje mee. Gelukkig bleek de klik er ook na een tweede date nog te zijn!

Hoe gaat het ontwerpproces en de samenwerking?

We hebben het hele ontwikkeltraject in goede harmonie afgelegd, met vele sessies bij kozijn-, deuren-, trappenleveranciers en diverse leuke eettentjes.

En we hebben het verder erg getroffen met onze architect Waterstudio. Een leuke en creatieve club mensen die enorm veel ervaring heeft met de ontwikkeling van waterwoningen. Zes varianten zijn uitgewerkt en op basis hiervan hebben we zitten knutselen en boetseren. We hebben er bewust gekozen voor een relatief eenvoudige woning, zodat we qua ruimte zo efficiënt mogelijk zijn.

Wat krijg je voor reacties uit je omgeving als je over Schoonschip praat?

 

Door de jaren heen verschillend van ‘super vet’ tot ‘hoe staat het met je luchtkasteel?’. Dat kunnen we ons ook wel voorstellen. Op een gegeven moment zijn we gestopt met het geven van planningsindicaties.

Wat hoop je dat Schoonschip Amsterdam biedt?

 

Een succesvol voorbeeld van een groep normale mensen die bij elkaar één gedragen visie hebben én de motivatie om dit koste wat het kost te laten slagen! Iedere persoon die we middels Schoonschip inspireren om iets bewuster na te denken over de impact op het milieu en omgeving is winst.

Contact

Interesse? Neem contact op!

Not readable? Change text. captcha txt