Naam:

Corinne van Egeraat & Petr Lom

 

Schoonschipper sinds:

2013

Huidige woonsituatie:

Huurwoning in Amsterdam

Beroep:

Documentaire filmmakers

Hoe zie je het leven op Schoonschip voor je?

We houden van het idee om in een gezellige watergemeenschap te wonen met idealistische en principiële mensen van alle leeftijden. Wij vinden het cruciaal voor de toekomst om meer duurzaam te leven. Om daaraan samen met alle Schoonschippers te werken en kennis te delen is een grote motivatie – en helpt ons aanpassingen te maken. We hebben al zoveel geleerd over duurzaam wonen tijdens onze vergaderingen de afgelopen jaren. Het enige nadeel is dat soms aantrekkelijke vernieuwende duurzame opties nog heel prijzig zijn, en we moeten voorzichtig zijn met ons budget.

Waar loop je op dit moment tegenaan in je ambitie om duurzaam te leven?

Onze grootste uitdaging is dat we als filmmakers internationaal werken, en veel te veel vliegen. Dat zou anders moeten, maar de aard van ons werk maakt het lastig om te minderen. We maken documentaires over mensenrechten, dus we proberen in ieder geval zo de wereld een betere plek te maken.

Hoe verloopt het ontwerpproces?

Stel je voor: je eigen duurzame drijvende woning bouwen van kiet af aan! Wat een buitenkans. We werken met architecte Hanke Lumens, die uren en uren met ons heeft zitten praten over het ontwerp. Ze is ongelofelijk inventief en creatief. We zijn verliefd op haar ontwerp, het is simpel en elegant met veel ruimte en licht. Het ontwerp traject was door omstandigheden aan de laaaange kant. Maar we zijn erdoorheen. We hebben onlangs onze ideale bouwer gevonden – en we kunnen niet wachten om ons huis tot leven te zien komen.

Wat hoop je dat Schoonschip Amsterdam biedt?

We hopen dat dit een prachtige uitdaging wordt, om ons karma te verbeteren door meer verantwoord te leven, met een bescheiden energieverbruik. We hopen dat we een inspiratie zullen zijn voor volgende soortgelijke projecten.

Contact

Interesse? Neem contact op!

Not readable? Change text. captcha txt