Naam:

Mijke de Kok

Schoonschipper sinds:

2011

Huidige woonsituatie:

een huurwoning van een kleine 60 m2 op 2 hoog

Beroep:

Architect (beide)

Hoe zie je het leven op Schoonschip voor je?

We verheugen ons het meest op de dagelijkse duik in het water vanuit de woonkamer.

Kan je een omschrijving maken van een dag uit het leven op Schoonschip?

Wakker worden met een duik in het water, daarna aan de grote tafel in het ochtendzonnetje een koffie drinken met zicht op het kanaal. De kinderen spelen met buurtgenootjes op de steiger of met een bootje. ’s Avonds op het dakterras eten, kijkend naar de zonsondergang, naast de moestuinbakken.

Hoe gaat het ontwerpproces?

We hebben onze woning zelf ontworpen. Dat is een interessant traject, waarbij je helemaal moet bedenken hoe je er gaat wonen. Dat is altijd makkelijker voor anderen dan voor jezelf. We proberen hierbij ook veel met hergebruikte materialen te werken. Het lastige aan dit project is dat het zo lang duurt. Dat maakt dat sommige ontwerpbeslissingen worden ingehaald door de tijd, en dat je onderdelen moet herontwerpen. Daarnaast wordt alles steeds kostbaarder, dat vraagt ook om lastige keuzes.
Waar we zelf helemaal enthousiast van worden, is dat we dit project niet alleen doen, maar allemaal bevriende kunstenaars hebben uitgenodigd mee te denken en een klein stukje van het ontwerp vorm te geven. Zo willen we er een ‘Gesamtwerk’ van maken, en wordt de woning een beetje van iedereen!

Wat hoop je dat Schoonschip jou brengt?

Veel woongenot, ruimte om te leven en zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn.

Contact

Interesse? Neem contact op!

Not readable? Change text. captcha txt