Goedkeuring Experimenteerstatus RVO

3 november 2016

Het is officieel: de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft Schoonschip de experimentele status toegekend in het kader van de ‘Experimentregeling lokale energie’. Deze status maakt het voor ons mogelijk om te experimenteren met decentrale duurzame energieopwekking. Wij gebruiken de regeling om een elektriciteitsnet in eigen beheer te starten en te onderhouden. De hele drijvende wijk krijgt slechts één aansluiting op het landelijke elektriciteitsnet. Alles wat achter deze aansluiting gebeurt, bepalen de bewoners zelf, die zich hiervoor hebben verenigd in een coöperatie.

In samenwerking met Grid-Friends gaan we experimenteren met innovatieve vormen van energievoorziening, zoals peer-to-peer levering en de ontwikkeling van nieuwe tariefstructuren binnen het gemeenschappelijke grid. De overheid wil met deze regeling essentiële input krijgen van bottom-up initatieven, om hier in de toekomst met nieuwe regelgeving beter op in te kunnen spelen.

Contact

Interesse? Neem contact op!

Not readable? Change text. captcha txt